Detta är Bokus Play

Uppdaterad

Bokus Play är Bokus abonnemangstjänst för ljudböcker och e-böcker i din telefon eller surfplatta.

Komma igång med Bokus Play

• För att komma igång med ditt Bokus Play-abonnemang går du in på Bokus och klickar på fliken Bokus Play.
    Du kan också klicka in dig direkt

• När du är inne på sidan för att aktivera Bokus Play, väljer du "Prova fritt i 14 dagar".

• När du har gjort ditt val "Prova fritt i 14 dagar" kommer du att slussas vidare till en sida där du kan välja vilket abonnemang du vill prova.

Bas kostar 79 kr i månaden och är till för de som inte läser eller lyssnar så mycket på böcker. Med "Bas" får du tillgång till en bok i månaden.

Premium kostar 139 kr i månaden. Du får tillgång till samtliga böcker i applikationen och kan lyssna/läsa obegränsat.

Familj kostar 229 kr i månaden. Det ger tillgång till samtliga böcker i applikationen och ni kan vara 3 samtidiga användare.
    Läs gärna mer om abonnemanget "Familj"

• När du har valt abonnemang kommer du att få starta ett användarkonto hos Bokus eller logga in på ett befintligt konto om du har ett sådant.

Här kan du även ange kampanjkod om du har fått ett erbjudande.

• När du väl har skapat ett konto eller valt att logga in på ett befintligt konto, kommer du till en sida där du ska aktivera ett kontokort.

Anledningen till att du behöver aktivera ett kontokort även om du har en provperiod på 14 dagar, är för att vi automatiskt ska kunna börja debitera abonnemanget efter det att provperioden passerat.

• De kort vi accepterar är:
    VISA
    MASTERCARD/EuroCard
    AMEX.

• Vill du inte fortsätta med ditt abonnemang efter provperioden behöver du aktivt avsluta det via "Mina sidor" eller kontakta kundservice.

Får jag ett bekräftelsemejl om jag avslutar mitt abonnemang?

Du får ett bekräftelsemejl när abonnemanget är avslutat.
Du får en bekräftelse oavsett om det är vi som avslutar det i våra system eller om du själv avslutar det via "Mina sidor."

Bokus Play på dator?

Man kan inte lyssna på Bokus Play i datorn.
För att lyssna på ljudbok eller läsa e-bok i en dator hänvisar vi till styckeköp på hemsidan.

I dagsläget fungerar Bokus Play endast i en surfplatta eller telefon med iOS eller i Androidsystem.

Vi har inga planer på att släppa tjänsten för Windowsenheter.

Hur fungerar provlyssningen och vad händer när provlyssningstiden är över?

• Bas
    I basabonnemanget kan du provlyssna fritt de första 30 minuterna på alla böcker.
    För att provlyssna väljer du först en bok och sedan klickar du på knappen “Provlyssna första 30 min”.

Efter det att 30 minuter har gått stannas uppspelningen av boken.
    Du kan då välja att antingen låsa upp boken med din bokkredit och fortsätta lyssna eller registrera ett konto och fortsätta att lyssna som inloggad med provabonnemang.

I ditt basabonnemang får du en bokkredit per månad.
  • Premium
    I premiumabonnemanget har du alltid tillgång till obegränsad lyssning.
  • Familj
    I familjeabonnemanget har du alltid tillgång till obegränsad lyssning med upp till 3 samtidiga lyssnare.

Kan jag byta mellan de olika abonnemangen?

• Du bestämmer själv när du vill lyssna mycket och när du vill lyssna lite mindre. Du kan alltså när som helst växla mellan bas-  premium- och familjeabonnemanget.
  • Bas
    I basabonnemanget har du tillgång till en s k bokkredit per månad, som kan användas för att låsa upp en bok.
    Om du inte använder din bokkredit sparas den till nästa månad. Bokkrediten är tidsbegränsad och kan sparas i max 12 månader.

Växlar du från "Bas" till "Premium" eller "Familj" får du omedelbart tillgång till obegränsad lyssning och betalar 139 kr eller 229 kr direkt vid växlingstillfället.
    Vi rekommenderar att du gör växlingen när basabonnemanget börjar närma sig sin debitering, för att du inte först ska bli debiterad 79 kr och därefter 139 för att du väljer att utöka ditt abonnemang.
  • Premium
    I premiumabonnemanget har du tillgång till obegränsad lyssning för 139 kr per månad.

Växlar du från "Premium" till "Bas" fortsätter du att ha tillgång till obegränsad lyssning tills dess att din förbetalda tid är slut.
    Därefter växlas abonnemanget till "Bas" för 79 kr per månad och du får en valfri bok per månad.
  • Familj
    I familjeabonnemanget har du tillgång till obegränsad lyssning för med upp till 3 samtidiga användare för 229 kr per månad.

• Har du en Android växlar du abonnemang direkt i mobilen.
    Har du en iPhone växlar du mellan abonnemangen via"Mina sidor" på www.bokus.com.
  • Det går inte att byta abonnemang under provperioden.

Offline-lyssning:

• Välj den bok du vill lyssna på och tryck sedan på de tre prickarna uppe i högra hörnet eller tryck och håll på bokens omslag för att öppna menyn.
    I menyn väljer du ”Spara offline”. Boken kommer att laddas ner och du kan lyssna utan uppkoppling.

Din nedladdade bok finns kvar i 3 månader efter att du laddat ner den. Därefter måste du vara online för att kunna spela boken.

• För att hantera eller radera dina nedladdade böcker väljer du ”Hantera” under fliken ”Din bokhylla”.

• Vi rekommenderar att ladda ner offline om man ska åka utomlands och lyssna på böcker.

Under tiden du befinner dig utomlands eller på semester där appen inte har behörigheter ännu, kan onlinelyssning skapa felkoder men även problem med att få de digitala böckerna att starta.

• Observera att det endast finns ett begränsat utrymme för offlineböcker. Hur mycket minne du kan använda för offlineläge kan du se genom att gå in i din bokhylla och välja rubriken "Offline".

Kan jag ladda ner och lyssna på böcker utomlands?

Det finns generellt inte något hinder för att ladda ner och lyssna på böcker utomlands. Men tänk på att det kan tillkomma höga trafikavgifter om du använder mobildata, framförallt utanför EU.

Då kan det vara en god idé att använda WiFi eller att ladda ner de böcker du vill lyssna på under din resa så att de finns offline i din enhet.