Enheter och applikationer för digitala böcker

Uppdaterad

En köpt digital bok kan du ladda ned till vilken enhet du vill.
Det som krävs är att enheten har den tekniska utrusningen för att kunna ladda ned en digital bok.

Rekommenderat är att du laddar ned din digitala bok på följande enheter:

• Dator
  • Surfplatta
  • Mobil

Du kan även ladda ned böckerna till diverse läsplattor, men det är inte säkert att vi kan ge någon support om ett fel uppstår.

Du kan ladda ned böckerna i vilken applikation du vill, då vi säljer böckerna i det format som förlaget har givit ut böckerna.

Instruktioner för nedladdning till olika applikationer

Nedan finner du instruktioner på hur du laddar ned de digitala e-böckerna till alternativa applikationer.
Vad som är viktigt att veta är att vi endast har support för hur du laddar ned böckerna till just dessa applikationer.
Skulle ett fel däremot uppstå i själva applikationen eller om boken inte längre fungerar i den är detta inget vi har support för.

Vi säljer böckerna i det format som förlaget har givit ut böckerna.
Uppstår det ett fel med boken i någon av nedan applikationer, går det  bra att kontakta deras support och få hjälp med nedladdningen.

Adobe Digital Editions för iPhone/iPad:

Som alternativ till Bokus Dito-applikationen kan du ladda ner och läsa en e-bok som du köpt på Bokus via till exempel appen "Adobe Digital Editions", allt direkt via din iPad eller iPhone.

Gör så här för att komma igång:

1. Ladda ner appen "Adobe Digital Editions" via App Store och öppna den.
  2.  Surfa in på Bokus via t ex webbläsaren Google  Chrome och logga in på ditt Bokus-konto, "Mina sidor".
  3. På "Mina sidor" hittar du din digitala bokhylla i menyn till vänster; "Digital bokhylla".
  4. Sök upp boken du ska ladda ner. Klicka på länken "Ladda ned".
  5. Därefter ser det lite olika ut beroende på om boken är Adobe-krypterad eller inte:

- E-boken är inte Adobe-krypterad:
    Hämta filen som laddas ned.
    När filen är nedladdad i din webbläsare, måste du trycka på filen för att sedan automatiskt föras vidare till iBooks.

- E-boken är Adobe-krypterad:
    Bokens titel visas inte utan Vill du hämta URLLink.acsm.
    Välj att hämta.
    När du har hämtat lägger sig filen under nedladdningar i din webbläsare. Gå till Nedladdningar och tryck fram filen: URLLink.acsm.
    Du slussas nu vidare till en tom sida, men längst uppe till höger finns en box med en pil som pekar uppåt.
    Tryck här för att få fram vilka applikationer du ska ladda ned boken till.
    Välj "Adobe Digital Editions".

Nästa information gäller endast  om boken är Adobe-krypterad och om det är första gången nedladdning av en Adobe-krypterad bok görs till "Adobe Digital Editions" (i annat fall gå vidare till punkt 6):

Efter det att du har hämtat boken till "Adobe Digital Editions" kommer en dialogruta med rubriken Authorize upp.
    Fyll i ditt Adobe-ID och ditt lösenord. Var noga med att du endast har ett enda Adobe-ID och att just det alltid anges i de fall det efterfrågas.
    Bekräfta ditt Adobe-ID genom att trycka på Authorize.

Läs mer om Adobe-kryptering och Adobe-ID under rubriken Viktig punkt om du köpt en Adobe-krypterad bok längst ned i guiden.

6. Boken lägger sig nu i biblioteket.
    Om du inte befinner dig där tryck på "Library" längst ner till vänster för att komma dit.
    Klicka på bokomslaget och börja läs!

Adobe Digital Editions för Androidenheter:

Som alternativ till Bokus Dito-applikationen kan du också ladda ned och läsa en e-bok som du köpt på Bokus via till exempel appen "Adobe Digital Editions", allt direkt via din Android.

Gör så här:

1. Ladda ner appen "Adobe Digital Editions" via Google Play och öppna den.
  2. Surfa in på Bokus via t ex webbläsaren Google Chrome och logga in på ditt Bokus-konto.
    När du är inne på "Mina sidor", klicka på "Digital bokhylla" och sök upp boken du ska ladda ner. Klicka på länken Ladda ned bok.
  3. Det ser därefter lite olika ut beroende på om boken är Adobe-krypterad eller inte:

- E-boken är inte Adobe-krypterad:
    Välj att hämta filen som laddas ned.
    När filen är nedladdad i din webbläsare väljer du att Öppna filen.
    Du skickas då automatiskt vidare till "Adobe Digital Editions" applikation.

- E-boken är Adobe-krypterad:
    Bokens titel visas inte, istället står det  vill du öppna filen.
    Välj att öppna filen.
    Du skickas då automatiskt vidare till "Adobe Digital Editions" och kan börja läsa din e-bok.

Nästa information gäller endast om boken är Adobe-krypterad och om det är första gången nedladdning av en Adobe-krypterad bok görs till "Adobe Digital Editions" (i annat fall gå vidare till punkt 4):

Efter att du hämtat boken till "Adobe Digital Editions" kommer en dialogruta med rubriken Authorize your device upp.
    Fyll i ditt Adobe ID och lösenord. Var noga med att du endast har ett enda Adobe-ID och att just det alltid anges i de fall det efterfrågas.
    Bekräfta ditt Adobe-ID genom att trycka på Authorize.

Läs mer om Adobe-kryptering och Adobe ID under rubriken Viktig punkt om du köpt en Adobe-krypterad e-bok nedan.

4. Boken lägger sig nu i biblioteket.
    Om du inte befinner dig där tryck på "Library" längst ner till vänster för att komma dit. Klicka på bokomslaget för att börja läsa boken!

Viktig punkt om du har köpt en Adobe-krypterad e-bok:

Adobe-kryptering innebär att antalet nedladdningar av e-boken är begränsad till 3 gånger (det finns inget sätt att utöka antalet nedladdningar).

Adobe-kryptering innebär också att ett Adobe-ID kopplas till boken vid första nedladdningen. Om boken ska laddas ner en andra och tredje gång måste just det Adobe-ID som angavs vid första nedladdningen anges på nytt.

Av den anledningen är det viktigt att du endast använder ett enda Adobe-ID. Skapa inget nytt Adobe-ID om du är osäker på vilket du har, utan ta istället hjälp av Adobe via nedanstående länk för uppgifter om ditt Adobe-ID.

Skapa ett Adobe-ID om du inte redan har ett.