Felmeddelande: E_AUTH_BAD_DEVICE_KEY_OR_PKCS12

Uppdaterad

Felmeddelande E_AUTH_BAD_DEVICE_KEY_OR_PKCS12

Detta tyder det på att ditt Adobe-ID behöver auktoriseras på nytt i Bokus Dito-applikationen.

För att lösa det behövs en ominstallation av Bokus Dito-applikationen.

Om du har köpt fler Adobe-krypterade böcker skulle en ominstallation innebära att du förbrukar dina nedladdningar och därför rekommenderar vi att du istället läser boken i "Adobe Digital Editions".

Gör så här för att ladda ned till "Adobe Digital Editions" direkt via din iPad eller iPhone:

1. Köp e-boken via Bokus om du inte redan har gjort detta.
  2. Ladda ned appen "Adobe Digital Editions" via App Store och öppna den.
  3. Surfa in på Bokus via t ex webbläsaren Google Chrome och logga in på ditt användarkonto på Bokus, "Mina sidor".
  4. På "Mina sidor" hittar du din digitala bokhylla i menyn till vänster; "Digital bokhylla".
  5. Sök upp boken du ska ladda ner. Klicka på länken "Ladda ned".
  6. Därefter ser det lite olika ut beroende på om boken är Adobe-krypterad eller inte:

- E-boken är inte Adobe-krypterad:
    Hämta filen som laddas ned.
    När filen är nedladdad i din webbläsare, trycker du på filen för att sedan automatiskt föras vidare till iBooks.

- E-boken är Adobe-krypterad
    Bokens titel visas inte utan Vill du hämta URLLink.acsm.
    Välj att hämta.
    När du har hämtat lägger sig filen under nedladdningar i din webbläsare. Gå till Nedladdningar och tryck fram filen: URLLink.acsm.
    Du slussas nu vidare till en tom sida, men längst uppe till höger finns det en box med en pil som pekar uppåt.
    Tryck här för att få fram vilka applikationer du ska ladda ned boken till.
    Välj "Adobe Digital Editions".

Detta gäller endast om boken är Adobe-krypterad och om det är första gången nedladdning av en Adobe-krypterad bok görs till "Adobe Digital Edition" (i annat fall gå vidare till punkt 7):

Efter att du hämtat boken till "Adobe Digital Editions" kommer en dialogruta med rubriken Authorize upp.
    Fyll i ditt Adobe-ID och ditt lösenord. Var noga med att du endast har ett enda Adobe-ID och att just det alltid anges i de fall det efterfrågas.
    Bekräfta ditt Adobe-ID genom att trycka på Authorize.

Läs mer om Adobe-kryptering och Adobe-ID under rubriken Viktig punkt om du köpt en Adobe-krypterad bok nedan.
  7. Boken lägger sig nu i biblioteket.
    Om du inte befinner dig där tryck på "Library" längst ner till vänster för att komma dit.
    Klicka på bokomslaget och börja läs!

Viktig punkt om du köpt en Adobe-krypterad e-bok:

Adobe-kryptering innebär att antalet nedladdningar av e-boken är begränsade till 3 gånger (det finns inget sätt att utöka antalet nedladdningar).

Adobe-kryptering innebär också att ett Adobe-ID kopplas till boken vid första nedladdningen. Om boken ska laddas ned en andra och tredje gång måste just det Adobe-ID som angavs vid första nedladdningen anges på nytt.

Av den anledningen är det viktigt att du endast använder ett enda Adobe-ID. Skapa inget nytt Adobe-ID om du är osäker på vilket du har, utan ta istället hjälp av Adobe via nedanstående länk för uppgifter om ditt Adobe-ID.

Skapa ett Adobe-ID om du inte redan har ett.