Ladda ned och läsa e-bok på dator

Uppdaterad

När du har köpt en engelsk nedladdningsbar bok är den DRM-skyddad och du behöver ett Adobe-ID för att kunna läsa den.

Gör så här:

1. Gå till Adobe för att skaffa dig ett gratis Adobe-ID
  2. För att se ditt aktiva auktoriserade Adobe-ID eller för att auktorisera din dator för första gången:
  3. Ladda ner "Adobe Digital Editions"
  4. Starta ADE och klicka på Help i menyraden (se till att du befinner dig i biblioteksvyn)
  5. Klicka på Authorize computer.
  6. Ange ditt Adobe-ID (mailadress/lösenord) eller skapa ett nytt Adobe-ID genom att klicka på länken Create an Adobe-ID i samma fönster.
  7. Första gången du laddar ner en Adobe-krypterad bok kommer en dialogruta upp med texten Authorize Your Computer.
    Vid rubriken eBook Vendor ska det stå Adobe-ID.
    Fyll i ditt Adobe-ID och lösenordet för det och klicka på Authorize.
  8. Om du vill få en översikt över de e-böcker du har i "Adobe Digital Editions", klicka på ikonen uppe till vänster med texten "Library".
    För att läsa en bok, dubbelklicka på omslaget så öppnas den.
  9. Om du inte lyckas ladda ner boken testa att högerklicka på länken och "Spara länk som". Välj sedan att behålla filen.

Viktig punkt för DRM-krypterade böcker:

Första gången du öppnar en e-bok som är Adobe-krypterad i "Adobe Digital Editions", se till att datorn auktoriseras med ditt Adobe-ID.

Om du väljer att auktorisera datorn utan Adobe-ID kommer du inte att kunna ladda ner e-boken igen, inte i "Adobe Digital Editions" och inte heller någon annanstans.

När du är inne på en bok och vill gå tillbaka till översikten för de e-böcker du har i "Adobe Digital Editions", klicka på ikonen uppe till vänster med texten "Library".
För att läsa en bok, dubbelklicka på omslaget så öppnas boken.

Läs mer om DRM-kryptering.