Köpa en bok i digitalt format

Uppdaterad

För att köpa en digital nedladdningsbar e- eller ljudbok:

1. Gå in på Bokus och leta upp boken du vill köpa.
  2. Klicka på "Ladda ned"-knappen på boksidan, eller i söklistan.
  3. Logga in på ditt konto eller skapa konto.
  4. Registrera ditt kontokort för betalning.
    Kontokortsuppgifterna kontrolleras genom att 1 krona reserveras. Reservationen släpps automatiskt efter cirka fem bankdagar.
  5. Ditt kortnummer sparas automatiskt för att underlätta vid kommande köp.
    Betalning av e- och ljudböcker sker genom kortbetalning och vi tar emot VISA, Mastercard och American Express. Det går även bra att betala med e-kort.
    Läs gärna mer om kortbetalning via kortföretaget Nets.

Du kan enkelt byta eller ta bort kort på "Mina sidor".
    Det gör du genom att klicka på "Sparade kontokort", och därefter på "Byt kort" eller "Ta bort".
    Om du vill byta kort följer du bara instruktionerna och lägger in nya uppgifter efter att ha klickat på "Byt kort".

6. Klicka på "Bekräfta köp". Du får då denna bekräftelse på att köpet har gått igenom:

7. Du får även en bekräftelse på ditt köp till din e-post.
    Spara den eftersom den innehåller nödvändiga uppgifter om ditt köp, samt en länk som möjliggör nedladdning på nytt.

Denna bekräftelse är även ditt kvitto på köpet.

När du handlar med ditt kort hos oss blir beloppet reserverat på ditt konto.
Det är vår säkerhet för att se till att beloppet kommer att kunna dras från ditt konto och för att inte riskera att du övertrasserar ditt konto.

En reservation släpps när beloppet är bokfört på ditt konto.

Efter köpet:

• Efter ditt köp kan du läsa boken i Bokus Dito-appen för e-böcker och nedladdningsbara ljudböcker.
  • Ladda ned Bokus Dito-appen i App Store eller i Google Play.
  • Logga in med ditt användarkonto och du hittar alla dina köpta digitala böcker i appens bokhylla.
  • Föredrar du att läsa på datorn eller i annan app?
    Då kan du ladda ner boken via din digitala bokhylla som du hittar om du loggar in på "Mina sidor" på Bokus.
  • Observera att DRM-skyddade böcker endast har tre nedladdningar och att nedladdningen måste ske inom 24 månader då länken därefter förfaller.
  • Det finns även titlar i andra format där nedladdning måste genomföras inom 24 månader då länken därefter förfaller.
    Detta framgår på titelns bokkort på Bokus.

Tillbaka till Bokus

Guide taggad med: Kvitto digital bok