Ladda ned och läs e-bok

Uppdaterad

Dator
För att kunna läsa en e-bok på din dator behöver du ladda ned och installera programmet "Adobe Digital Editions". För alternativa program, läs mer här.

Gör så här:

1. Ladda ned "Adobe Digital Editions".
  2. Ladda ned e-boken till din dator via länken i det kvittomejl du fick i samband med köpet, eller genom att klicka dig in på din digitala bokhylla på "Mina sidor".
  3. Spara filen på din dator.
  4. Om du inte lyckas ladda ner boken testa att högerklicka på länken och "Spara länk som". Välj sedan att behålla filen.
  5. Ordna det så att du på datorskärmen ser den nedladdade e-boksfilen och det öppnade "Adobe Digital Editions" sida vid sida.
  6. För över e-boksfilen till "Adobe Digital Editions" genom dra-och-släpp ("drag-and-drop"), så öppnar sig boken automatiskt och du kan börja läsa.
  7. Om du vill få en översikt över de e-böcker du har i "Adobe Digital Editions", klicka på ikonen uppe till vänster med texten "Library". För att läsa en bok, dubbelklicka på omslaget så öppnas den.

För att kunna läsa en internationell e-bok (ej utgiven av svenskt förlag) behöver du skapa ett Adobe-ID. Internationella böcker är DRM-skyddade (Adobekrypterade) och du behöver ett ID.

Läs om hur du skapar ett Adobe-ID.
Läs mer om DRM-kryptering.

Surfplatta / mobiltelefon
För att kunna läsa eller lyssna på en e-bok eller ljudbok på surfplatta eller i mobil laddar du ned och installerar applikationen Dito. För alternativa applikationer, läs mer här.

Gör så här:

1. Ladda ned Dito-appen till din enhet via App Store (för iPad eller iPhone), eller Google Play (för Android).
  2. Öppna appen och logga in med ditt användarkonto.
  3. Boken du köpt hittar du under "Mina böcker".
  4. För att ladda ned boken, tryck på omslaget.
  5. För att få en översikt över samtliga böcker du har köpt; logga in och du finner dem samlade under "Mina böcker".

För att kunna läsa en internationell e-bok (ej utgiven av svenskt förlag) behöver du skapa ett Adobe-ID. Internationella böcker är DRM-skyddade (Adobekrypterade) och du behöver ett ID.

Läs om hur du skapar ett Adobe-ID.
Läs mer om DRM-kryptering.

Tillbaka till Bokus

Guide taggad med: ADE DRM Ladda ner e-bok Läsa e-bok