Ladda ned och lyssna på ljudbok

Uppdaterad

Dator
När du köper en ljudbok hamnar den på "Mina sidor" under "Digital bokhylla". Det är härifrån du laddar ned dina ljudböcker.

Gör så här:

1. När du laddar ned boken får du den i filer i en zip-fil i mappen "Hämtade filer" på din dator. Högerklicka på zip-filen och välj Extrahera alla/Extract all.
  2. En ny uppackad mapp sparas ned, och det är denna mapp du använder när du lyssnar.
  3. Om du laddar ned ljudboken som en fil kan du öppna den direkt.
  4. Filen eller filerna spelas upp via mediaspelaren på din dator.

Om du har en äldre version av Windows (XP eller äldre) behöver du ett separat program för att packa upp filen, som till exempel WinZip.

Surfplatta / mobiltelefon
För att kunna läsa eller lyssna på en e-bok eller ljudbok på surfplatta eller i mobil laddar du ned och installerar applikationen Dito. För alternativa applikationer, läs mer här.

Gör så här:

1. Ladda ned Dito-appen till din enhet via App Store (för iPad eller iPhone), eller Google Play (för Android).
  2. Öppna appen och logga in med ditt användarkonto.
  3. Boken du köpt hittar du under "Mina böcker".
  4. För att ladda ned boken, tryck på omslaget.
  5. För att få en översikt över samtliga böcker du har köpt, loggar in och du finner dem samlade under "Mina böcker".