Lagerstatus

Uppdaterad

Hur vet jag om boken jag vill köpa är tillgänglig eller inte?

Så här läser du de olika statusmeddelanden som du hittar på vår sajt:

• Skickas inom:
    Vi har inte alla böcker påeget lager, utan beställer vissa titlar direkt från leverantör eller förlag i samband med din order.
    Hur lång tid det tar innan vi har möjlighet att skicka boken till dig står angivet som "Skickas inom".
    Därefter tillkommer upp till 4 vardagar för leverans hem till dig, beroende på vilket fraktsätt du väljer.
  • Bevaka:
    Om en bok inte går att förboka eller köpa just nu kan du klicka på "Bevaka" bredvid boken.
    Då skickar vi ett mejl till dig så fort vi får information om att boken finns tillgänglig igen.
  • Förboka:
    Du kan förboka böcker hos oss som ännu inte är utgivna. När du förbokar en bok genomförs köpet på en gång, även om leveransen ligger en bit framåt i tiden.
  • Ej utkommen:
    Boken går inte att köpa eller förboka än, men har ett planerat utgivningsdatum.
    Utgivningsdatum ser du både i söklistan och på boksidan.
    Utgivningsdatum är förlagets planerade släppdatum av boken.
    Det är från förlagets släppdatum som vi kan hantera inkomna beställningar. Du som kund ska alltså inte räkna med att får boken levererad detta samma datum.
    Det går bra att bevaka boken för att bli påmind när den blir köp- eller förbokningsbar (se ovan).
  • Tillfälligt slut:
    Boken är tillfälligt slut hos förlag eller leverantör.
    Du kan då klicka på "Bevaka", så meddelar vi dig när boken går att köpa (se ovan).
  • Slutsåld:
    Om en bok visas som "Slutsåld" går den inte längre att köpa utan är definitivt slut hos både leverantör och förlag.
    Boken planeras inte att tryckas upp igen inom överskådlig tid.