Läsa e-book i Kindle

Uppdaterad

Kindle är Amazons egen läsplatta för att läsa engelska böcker.

Du kan inte använda Kindle för att läsa engelska (och ett fåtal svenska) DRM-skyddade böcker köpta hos oss.

Däremot finns det ett sätt att konvertera svenska böcker köpta hos oss och publicerade i EPUB-format till Mobi-format, som är det som stöds av Kindle. Värt att pröva om du har en Kindle och gärna vill läsa dina svenska e-böcker i den!

Gör så här:

1. Ladda ner programmet Calibre till din dator.
  2. Lägg till e-boken i Calibre genom att klicka på ”Lägg till böcker ” i menyn överst i vänstra hörnet och leta upp EPUB-filen du vill konvertera.
  3. Din e-bok ligger nu i Calibre och kan ses i översiktsfönstret i mitten.
  4. Klicka på e-boken och sedan på ”Konvertera böcker” i menyn.
  5. Ett nytt fönster öppnas med metadata om e-boken du vill konvertera.
  6. Kontrollera att "Informat" (uppe till vänster) är EPUB, och välj Mobi i rullgardinsmenyn i "Utformat" (uppe till höger).
  7. Klicka på OK.
  8. När konverteringen är klar hittar du din bok i Mobiformat i ditt Calibre-bibliotek.

9. Anslut Kindle till datorn med ett USB.
  10. Då ska din Kindle dyka upp som en ny enhet på din dator. Om den inte gör det, gå till Startmenyn och klicka på ”Den här datorn” för att hitta din Kindle.
  11. Leta upp e-boken du vill föra över till Kindle. Säkerställ att den är i Mobiformat.
  12. Högerklicka på boken och välj ”Kopiera”.
  13. Gå till ”Den här datorn” och välj din Kindle.
  14. Öppna mappen ”Dokument”, högerklicka med musen och välj ”Klistra in”
  15. Nu är e-boken överförd till din Kindle, och du kan koppla bort USB-kabeln.
  16. Gå till förstasidan på Kindle för att hitta e-boken du har överfört.
  17. Läs och njut!

Läs mer om DRM-skydd.

Tillbaka till Bokus

Guide taggad med: EPUB Kindle Mobi