Recensera en bok

Uppdaterad

Du är mer än välkommen att skriva en recension om någon bok du har läst och tycker om - eller inte tycker om! Din recension kommer sedan att synas på boksidan på vår sajt.

Gör så här:

• Sök upp boken du vill recensera. När du klickar in på boken skrollar du ner på sidan tills du ser nedan text. Där klickar du på "Sätt ditt betyg".

• Fyll i och skriv din recension på sidan du sedan får upp, och klicka på "Skicka".

Det finns vissa krav som behöver uppfyllas för att du ska kunna publicera en recension på vår hemsida.

1. Du behöver ha ett användarkonto och vara inloggad på det.
    Detta för att säkerställa att du är du, och att det är en riktig person som har skrivit recensionen.
  2. Det är också ett sätt för dig att kunna finna samtliga dina recensioner på "Mina sidor". Du kan gå in och ändra i dem, och meddela om du vill ta bort dem.

3. Övriga riktlinjer och krav för att vi ska publicera din recension är:

Riktlinjer för recension

Tips för en bra recensionVad är inte tillåtet?
  • Förklara varför: Ange varför du tycker som du gör - motivera!
  • Fokusera på boken: Recensionen ska handla om bokens innehåll och din upplevelse av den.
  • Var uppriktig: Både negativa och positiva recensioner är till hjälp för våra kunder.
  • Rekommendera gärna även andra böcker som du gillar.
  • Reklam i egen eller annans sak.
  • ATT SKRIVA RECENSIONEN MED ENBART VERSALER.
  • Att avslöja kritiska delar av handlingen (i böcker).
  • Text som kan uppfattas som kränkande, stötande, hotfull eller obscen.
  • Extremt korta recensioner (minsta längd är 20 ord).
  • Referenser till andra kundrecensioner.
  • Adresser, telefonnummer, länkar till hemsidor och sociala medier.
  • Pris- och tillgänglighetsuppgifter samt information om alternativa inköpsställen.

Tillbaka till Bokus

Guide taggad med: Recension