Skapa ett Adobe-ID

Uppdaterad

Skapa ett Adobe-ID
För att kunna läsa en internationell e-bok (ej utgiven av svenskt förlag) behöver du skapa ett Adobe-ID. Internationella böcker (och ett fåtal svenska) är DRM-skyddade (Adobekrypterade) och du behöver skaffa dig ett ID.

Gör så här:

1. Gå till Adobe för att skaffa dig ett gratis Adobe-ID
  2. För att auktorisera din dator för första gången:
    Starta "Adobe Digital Editions" och klicka på Help i menyraden (se till att du befinner dig i biblioteksvyn).
  3. Klicka på Authorize computer.
  4. Ange ditt Adobe-ID (mailadress/lösenord) eller skapa ett nytt Adobe-ID genom att klicka på länken Create an Adobe-ID i samma fönster.
  5. Första gången du laddar ner en Adobe-krypterad bok kommer en dialogruta upp med texten Authorize Your Computer. Vid rubriken eBook Vendor ska det stå Adobe-ID.
    Fyll i ditt Adobe-ID och lösenordet för det och klicka på Authorize.
  6. Om du vill få en översikt över de e-böcker du har i "Adobe Digital Editions", klicka på ikonen uppe till vänster med texten Library. För att läsa en bok, dubbelklicka på omslaget så öppnas den.

Viktig punkt för DRM-krypterade böcker
När du i "Adobe Digital Editions" för första gången öppnar en e-bok som är DRM-krypterad, se till att datorn auktoriseras med ditt Adobe-ID.
Om du väljer att auktorisera datorn utan Adobe-ID kommer du inte kunna ladda ner e-boken igen, inte i "Adobe Digital Editions" och inte heller någon annanstans.

Läs mer om DRM-kryptering.