Vad betyder DRM?

Uppdaterad

Förkortningen DRM står för "Digital Rights Management"dvs ett kopieringsskydd för digitala filer.
Kopieringsskyddet sätts av förlaget/utgivaren.

E-böcker utgivna av utländska förlag (även en del svenska) är Adobe-krypterade, och Adobe-kryptering är just ett "Digital Rights Management" (DRM) kopieringsskydd.

Det innebär att du inte kan kopiera och använda filen hur som helst, utan den är knuten till dig.

För att e-boken ska vara låst till dig personligen och inte till en specifik telefon, läsplatta eller dator krävs det att du har ett Adobe-medlemskap, ett s k Adobe-ID. Det är med detta ID som du sedan bekräftar att du är ägare till boken.