Leveranstid
Hur snart vi kan skicka en beställning från oss beror på om vi har böckerna du vill beställa på lager eller om vi behöver beställa dem från någon av våra leverantörer.

Hur lång tid det tar för oss att få hem en bok beror på om leverantören finns i Sverige eller inte. Böcker som inte är på svenska beställer vi ofta från Storbritannien, USA eller Tyskland.

Vid varje bok du sökt eller klickat på finns information om hur lång tid det normalt tar innan vi kan skicka en bok, det som benämns "Skickas inom". På den angivna ledtiden "Skickas inom" tillkommer postens eller Schenkers frakttid, som normalt är 1 vardag.

Vid plastning och övrig biblioteksutrustning tillkommer 2 vardagar på ovanstående leveranstider.

Har du fått en leveransavisering från Bokus som meddelat att ditt paket är på väg så finns det också en länk att klicka på där du kan spåra försändelsen.

Om du har frågor om en specifik order eller leverans, vänligen använd vårt kontaktformulär nedan för att komma i kontakt med vår kundservice.

Fraktavgift

• Ordinarie fraktkostnad för företagskunder är 49 kr.
  • Fraktavgift för varje specifik order visas i kassan vid beställningstillfället.
  • Väljer du att dela upp din beställning (s k delad leverans), debiteras du frakt för varje leverans.
  • Fraktavgiften kan variera beroende på vilket avtal er organisation har med Bokus.
  • För företag utan avtal visas aktuell fraktavgift i kassan.

Leveranssätt
Leveranssätt väljer du i kassan vid beställning.

• Mindre paket skickas som företagsbrev med PostNord. Utdelning till brevlåda eller box sker nästkommande vardag. Om paketet inte går att dela ut lämnas det till utlämningsställe/ombud och du får en avisering med information om var du kan hämta det.
  • Större paket kan du välja att få levererad direkt till din godsadress eller hämta själv hos utlämningsställe:
    Företagspaket till dörren levereras till företagets leverans- eller godsadress nästkommande vardag mellan klockan 07:00-16:00. Ange alltid eventuell portkod vid beställningen. Viktigt att tänka på är att någon behöver finnas tillgänglig för att kvittera leveransen samt vara kontaktbar på telefon för chauffören.
    Hämta hos utlämningsställe. Leverans till valt utlämningsställe sker nästkommande vardag. Du får en avisering via e-post eller sms.

Obs! Till vissa orter (postnummerområde 62 samt 89-98) och skärgårdsområden tar leveransen längre tid. Vanligen sker utdelningen här inom 3 vardagar.

Vill du komma i kontakt med oss? Använd kontaktformulär nedan för att mejla oss ditt ärende, så besvarar vi dig inom 24 timmar på vardagar.

Följesedel
Av bland annat miljömässiga skäl skickar vi numera digitala följesedlar till den e-postadress du angav vid beställningstillfället. Har du som företag eller organisation ändå behov av att få fysiska följesedlar med dina leveranser, vänligen kontakta kundservice via kontaktformulär nedan, så hjälper vi dig med det. Tänk på att ange vilket organisationsnummer och användarkonto det gäller.