Följ dessa anvisningar för att ladda ner PocketBook Reader till din iPhone eller iPad och få tillgång till din e-bok med DRM krypteringsskydd köpt hos Bokus. För böcker utan DRM krypteringsskydd i PocketBook Reader finns instruktioner här. Osäker på vad DRM är? Mer om DRM.

1. För att kunna läsa böcker med Adobe DRM-kryptering behöver du ett Adobe-ID. Om du inte redan har ett skapar du lätt ett sådant genom att surfa till Adobe, välja " Logga in" och därefter "Skapa konto".
  2. Hitta appen PocketBook Reader i App Store och ladda ned till din iOS-enhet.
  3. Godkänn "Terms and conditions".
  4. Auktorisera PocketBook Reader-appen med ditt Adobe-ID genom att klicka in dig via "Settings" längst ned till höger i appen. Var noga med att ha endast ett Adobe-ID och att alltid använda just ett och samma på olika enheter!
  5. I nästa läge välj "Adobe DRM" under rubriken "Accounts".
  6. Skriv in dina uppgifter, det vill säga användarnamn och lösenord till ditt Adobe-ID.
  7. Logga in till Adobe.
  8. Starta Safari, öppna Bokus och logga in på ditt användarkonto.
  9. När du är inloggad på "Mina sidor" välj "Digital bokhylla".
  10. Leta upp ljudboken du har köpt och vill ladda ner till din iOS-enhet.
  11. Klicka på “Ladda ned”, därefter "Ladda ned nu".
  12. Klicka “Hämta” när du får frågan om du vill hämta den aktuella e-boksfilen.
  13. Vänta tills nedladdningen är klar. Det är när den lilla blå cirkeln till vänster om webbadressen i sidfoten är full.
  14. Klicka på den fulla cirkeln med pil nedåt och välj “Hämtningar” i menyn som kommer upp.
  15. Klicka på e-boksfilen i nästa meny.
  16. Klicka på "Dela"-symbolen (en ruta med uppåtpil).
  17. Välj rätt app för att öppna boken, det vill säga "PocketBook Reader" (kan finnas under "Mer"), om du inte redan är inloggad.
  18. Nu ska du kunna hitta boken i biblioteket och börja läsa!

Notering: För att använda PocketBook Reader behöver du i något skede och innan du kan läsa boken skapa ett PocketBook-konto och godkänna appens villkor (se punkt 3 ovan).

Viktigt att tänka på om du har köpt en Adobe DRM-krypterad bok:

• Adobe-kryptering innebär att antal nedladdingar av e-boken är begränsat till 3 gånger. Det finns inget sätt att utöka antalet laddningar.
  • Adobe-kryptering betyder också att ett Adobe-ID kopplas till boken vid första nedladdningen. Om boken ska laddas ned fler gånger (max 3, se ovan), måste just det Adobe-ID som angavs vid första nedladdningen anges på nytt. Tänk därför på att endast använda ett enda Adobe-ID.
  • Skapa inget nytt Adobe-ID om du är osäker på vilket du har, ta i stället hjälp av Adobe för att få dina uppgifter genom att surfa in på deras sida.

Till Bokus utbud av e-böcker