Följ dessa anvisningar för att ladda ner Adobe Digital Editions (ADE) till din Android och få tillgång till din e-bok med DRM krypteringsskydd köpt hos Bokus. För böcker utan DRM krypteringsskydd i Adobe Digital Editions finns instruktioner här. Osäker på vad DRM är? Mer om DRM.

1. För att kunna läsa böcker med Adobe DRM-kryptering behöver du ett Adobe-ID. Om du inte redan har ett skapar du lätt ett sådant genom att surfa till Adobe, välja " Logga in" och därefter "Skapa konto".
  2. Hitta appen Adobe Digital Editions i Google Play Butik och ladda ned till din Android.
  3. Öppna appen.
  4. Auktorisera ADE-appen med ditt Adobe-ID genom att skriva in dina uppgifter under "Meny" / Settings" / "Accounts" / Authorize" i appen. Var noga med att ha endast ett Adobe-ID och att alltid använda ett och samma på olika enheter!
  5. Starta Google Chrome, öppna Bokus och logga in på ditt användarkonto.
  6. När du är inloggad på "Mina sidor" välj "Digital bokhylla".
  7. Leta upp e-boken du har köpt och vill ladda ner till din Android.
  8. Klicka på “Ladda ned”, därefter "Ladda ned nu".
  9. En info-ruta visas överst när nedladdningen är klar. Du får då möjligheten att klicka på "Öppna" för att öppna filen, alternativt:
  10. gå till appen "Files" eller motsvarande, därefter "Nedladdningar" och klicka på filen du har laddat ned.
  11. Öppna boken med Adobe Digital Editions.
  12. Boken lägger sig i biblioteket i Adobe Digital Editions, "Library" och bör öppnas automatiskt. Klicka annars på bokomslaget och börja läs!

Viktigt att tänka på om du har köpt en Adobe DRM-krypterad bok:

• Adobe-kryptering innebär att antal nedladdingar av e-boken är begränsat till 3 gånger. Det finns inget sätt att utöka antalet laddningar.
  • Adobe-kryptering betyder också att ett Adobe-ID kopplas till boken vid första nedladdningen. Om boken ska laddas ned fler gånger (max 3, se ovan), måste just det Adobe-ID som angavs vid första nedladdningen anges på nytt. Tänk därför på att endast använda ett enda Adobe-ID.
  • Skapa inget nytt Adobe-ID om du är osäker på vilket du har, ta i stället hjälp av Adobe för att få dina uppgifter genom att surfa in på deras sida.

Till Bokus utbud av e-böcker