Följ dessa anvisningar för att ladda ner Adobe Digital Editions (ADE) till din iPhone eller iPad och få tillgång till din e-bok med DRM krypteringsskydd köpt hos Bokus. För böcker utan DRM krypteringsskydd i Adobe Digital Editions finns instruktioner här. Osäker på vad DRM är? Mer om DRM

 1. För att kunna läsa böcker med Adobe DRM-kryptering behöver du ett Adobe-ID. Om du inte redan har ett skapar du lätt ett sådant genom att surfa till Adobe, välja " Logga in" och därefter "Skapa konto".

 2. Hitta appen Adobe Digital Editions i App Store och ladda ned till din iOS-enhet.

 3. Öppna appen.

 4. Auktorisera ADE-appen med ditt Adobe-ID genom att skriva in dina uppgifter under "Meny" / Settings" / "Accounts" / Authorize" i appen. Var noga med att ha endast ett Adobe-ID och att alltid använda ett och samma på olika enheter!

 5. Starta Safari, öppna Bokus och logga in på ditt användarkonto. 

 6. När du är inloggad på "Mina sidor" välj "Digital bokhylla".

 7. Leta upp ljudboken du har köpt och vill ladda ner till din iOS-enhet.

 8. Klicka på “Ladda ned”, därefter "Ladda ned nu".

 9. Klicka “Hämta” när du får frågan om du vill hämta den aktuella e-boksfilen.

 10. Vänta tills nedladdningen är klar. Det är när den lilla blå cirkeln till vänster om webbadressen i sidfoten är full.

 11. Klicka på den fulla cirkeln med pil nedåt och välj “Hämtningar” i menyn som kommer upp.

 12. Klicka på e-boksfilen i nästa meny.

 13. Klicka på "Dela"-symbolen (en ruta med uppåtpil).

 14. Välj rätt app för att öppna boken, det vill säga "Adobe Digital Editions" (eller bara "Digital Editions"). Om du inte ser appen separat i menyn, kan den finnas under "Mer".

 15. Boken lägger sig i biblioteket i Adobe Digital Editions, "Library".

 16. Klicka på bokomslaget och börja läs!


Viktigt att tänka på om du har köpt en Adobe DRM-krypterad bok:

 • Adobe-kryptering innebär att antal nedladdningar av e-boken är begränsat till 3 gånger. Det finns inget sätt att utöka antalet laddningar. 

 • Adobe-kryptering betyder också att ett Adobe-ID kopplas till boken vid första nedladdningen. Om boken ska laddas ned fler gånger (max 3, se ovan), måste just det Adobe-ID som angavs vid första nedladdningen anges på nytt. Tänk därför på att endast använda ett enda Adobe-ID. 

 • Skapa inget nytt Adobe-ID om du är osäker på vilket du har, ta i stället hjälp av Adobe för att få dina uppgifter genom att surfa in på deras sida.


Till Bokus utbud av e-böcker 

Tillbaka till Bokus