Så här gör du när du har bestämt dig för dina varor och går vidare till kassan. Bra att tänka på är att om du har handlat via snabbkassan finns inget användarkonto kopplat till dig och du har därmed inte tillgång till någon samlad beställningshistorik eller tillgång till andra tjänster. Läs gärna mer om användarkonto.

Har du ett användarkonto kan du se dina beställningar i 7 år, i enlighet med bokföringslagen. Dina personuppgifter kopplade till beställningen sparas i 36 månader, enligt GDPR-lagstiftning och enligt den tid du har på dig att reklamera eller klaga på en vara. Läs gärna mer om personuppgiftsbehandling inom Bokus.

Varukorg

Kontrollera att du har det du vill ha i varukorgen

Presentinslagning

Du kan få böcker inslagna i fin presentförpackning, som du kan skriva en personlig hälsning på och som vi sedan printar ut på en fin etikett. Tjänsten kostar 29 kr, och för att använda den klickar du på "Lägg till presentinslagning" i kassan.

Kampanjkod/presentkort

Registrera eventuell kampanjkod och/eller eventuellt presentkort. Läs mer om kampanjkod. Läs mer om presentkort.

Leveranssätt

Det är de leveransalternativ som är möjliga för dig som visas i kassan. Leveranstid och pris för respektive leveranssätt framgår i kassan

Instabox paketskåp (visas om Instabox har skåp på ditt postnummer)
Budbee hemleverans (visas om Budbee har leverans på ditt postnummer)
Schenker utlämningsställe
PostNord postlåda/dörr
CityMail postleverans eller postleverans gratis (gratisalternativet visas endast om beställningen överstiger gällande belopp för fri frakt).

Slutför köp

Registrera e-postadress och postnummer under "Dina uppgifter" och klicka sedan på "Fortsätt". Observera att den e-postadress du anger här är den adress till vilken Klarna kontaktar dig. Kontrollera att dina uppgifter stämmer.

Annan leveransadress

Gör så här om du vill skicka boken till någon annan men själv stå för betalningen

1. Använd fältet "Leverans" under "Slutför köp"

2. Klicka på den lilla svarta rutan som är i-bockad

3. I det fönster du får upp är dina egna uppgifter förifyllda. Ändra till annan mottagare och adress enligt önskemål och bekräfta

Betalningssätt

Välj betalningssätt och klicka dig vidare via "Gå till betalning". Läs mer om betalning och betalningsalternativ. Första gången du betalar via Klarna kan du behöva registrera ditt personnummer, beroende på vilket betalsätt du väljer. Skriv in numret enligt det format som den skuggade texten i rutan anger.

Observera att du genom att klicka på "Gå till betalning" godkänner Klarnas Användarvillkor och bekräftar att du har läst Klarnas Dataskyddsinformation och Cookiepolicy. Du godkänner även villkoren för Bokus AB.

Betalfrågor

Våra betalningar hanteras av vår samarbetspartner Klarna. Lär mer om betalning eller kontakta Klarnas kundservice om du har frågor.

Orderbekräftelse

När du väl har slutfört ditt köp i kassan får du en bekräftelse på ditt köp. Bekräftelsen skickas även till den e-postadress som du har registrerat. På orderbekräftelsen ser du leveranstid och leveranssätt, och kan kontrollera att dian egna uppgifter stämmer.

Om du inte har fått en orderbekräftelse men ser att summan för köpet är reserverad kan det bero på att fel e-postadress är angiven, eller så har beställningen av någon anledning inte gått igenom. Om beställningen inte har gått igenom hos oss, tas reservationen på ditt konto bort och Klarnaordern avbokas automatiskt inom ett par vardagar. Kontakta kundservice via kontaktformulär nedan om du behöver hjälp med din beställning.

Avbokning och ändring

Du kan avboka delar av, eller hel beställning.
Du kan inte ändra antal eller lägga till titlar.

Gör så här för att avboka en beställning och du har handlat inloggad på ditt användarkonto:

1. Logga in på "Mina sidor"

2. Gå till "Beställningar" och klicka in dig på rätt beställning

3. Klicka på "Avbeställ" vid den titel du vill avboka

Ändringar kan göras fram tills dess att din beställning börjar plockas på lagret. Om det är för sent att avboka framgår det av din orderinformation:

Gör så här för att avboka en beställning om du har handlat via snabbkassan:

1. Kontakta vår kundservice via kontaktformulär nedan

2. Ange ditt ordernummer

3. Ange titel på den bok eller de böcker du vill avboka

4. Ange artikelnummer (ISBN-nummer), 13 siffror, på den bok eller de böcker du vill avbok

Ju mer kompletta uppgifter vi får av dig, desto snabbare kan vi hantera ditt ärende.