Leveranstid:

Hur snart vi kan skicka en order från oss beror på om vi har böckerna du beställer på eget lager eller om vi behöver ta hem dem från leverantör. Hur lång tid det tar för oss att få hem en bok beror på om leverantören finns i Sverige eller inte. Böcker som inte är på svenska beställer vi ofta från Storbritannien eller USA

Vid varje bok du har sökt eller klickat på finns information om hur lång tid det normalt tar innan vi kan skicka den, det som heter "Skickas inom" på bokens artikelsida. På den angivna hanteringstiden "Skickas inom" tillkommer postens eller Schenkers frakttid från vårt lager till dig. Normalt är denna 1 dag.

Vid plastning och övrig biblioteksutrustning tillkommer 2 vardagar på den totala leveranstiden, från beställning till leverans.

Fraktavgift:

Ordinarie fraktkostnad för företagskunder är 49 kr. Fraktavgift för varje specifik order visas i kassan vid beställningstillfället. Väljer du att dela upp din beställning debiteras du frakt för varje leverans. Fraktavgiften kan variera beroende på vilket avtal en organisation har med Bokus. För företag utan avtal visas aktuell fraktavgift i kassan.

Leverans:

Mindre paket skickas som företagsbrev med PostNord. Utdelning till brevlåda eller box sker normalt nästkommande vardag. Om paketet inte går att dela ut lämnas det till utlämningsställe  / ombud och du får en avisering med information om var du kan hämta det,

Större paket kan du välja att få levererad direkt till din godsadress eller hämta själv hos utlämningsställe / ombud.

Företagspaket till dörren levereras till företagets leverans- eller godsadress normalt  nästkommande vardag mellan kl 07.00-16.00. Ange alltid eventuell portkod vid beställningen. Viktigt att tänka på är att någon behöver finnas tillgänglig för att kvittera leveransen samt vara kontaktbar på telefon för chauffören.

Leverans till valt utlämningsställe sker normalt nästkommande vardag. Avisering sker via e-post eller SMS. Observera att till vissa order ( postnummerområde 62, samt 89-98) och skärgårdsområden tar leveransen längre tid, normalt sett inom 3 vardagar

Har du fått en leveransavisering från Bokus som meddelar att ditt paket är på väg finns det också en länk att klicka på där du själv kan spåra försändelsen.

Följesedel:

Av bland annat miljömässiga skäl skickar vi numera digitala följesedlar till den e-postadress du angav vid beställningstillfället. Önskar du i stället fysisk följesedel kontakta oss via kontaktformulär nedan, och glöm inte att ange vilket organisationsnummer eller användarkonto det gäller

För andra frågor om en specifik order eller leverans, använder du samma kontaktformulär. Ju fler uppgifter vi får in, desto snabbare och enklare kan vi hantera ditt ärende.