För att kunna läsa en internationell e-bok (ej utgiven av svenskt förlag) behöver du skapa ett Adobe-ID. Internationella böcker (och ett fåtal svenska) är DRM-skyddade (Adobe-krypterade och du behöver skaffa dig ett Adobe-ID.Gör så här:

  1. Gå till Adobe

  2. För att auktorisera din dator för första gången, starta "Adobe Digital Editions och klicka på Help i menyraden (se till att du befinner dig i biblioteksvyn)

  3. Klicka på Authorize computer (eller Ctrl + Shift + U)

  4. Ange ditt Adobe-ID (mejladress + lösenord) eller skapa ett nytt Adobe-ID genom att klicka på länken Create an Adobe-ID i samma fönster

  5. Första gången du laddar ned en Adobe-krypterad bok kommer en dialogruta upp med texten Authorize Your Computer. Vid rubriken eBook Vendor ska det stå Adobe-ID. Fyll i ditt Adobe-ID och lösenordet för det och klicka på Authorize

  6. Om du vill få en översikt över de e-böcker du har i "Adobe Digital Editions", klicka på ikonen uppe till vänster med texten Library. För att läsa en bok, dubbelklicka på omslaget så öppnas denViktig punkt för DRM-krypterade böcker:

När du i "Adobe Digital Editions" för första gången öppnar en e-bok som är DRM-krypterad, se till att datorn auktoriseras med ditt Adobe-ID. Om du väljer att auktorisera datorn utan Adobe-ID kommer du inte att kunna ladda ned e-boken igen, inte i "Adobe Digital Editions" och inte heller någon annanstans. 


Läs mer om DRM-kryptering


Tillbaka till Bokus