PostNord skickar en stor del av våra varubrev som postleverans i brevlåda eller utanför dörr.

Genom att välja "Postlåda/dörr" i kassan kan du välja att få ditt paket levererat med PostNord varubrev 1-klass hem till din brevlåda för 35 kr, på 1-2 vardagar.

Genom det billigare men långsammare alternativet "Postleverans" för 29 kr och 3-4 dagars leverans, får du i första hand utdelning av CityMail men av PostNord till de postnummer där CityMail inte har utdelning.

Handlar du för mer än det gällande beloppet för fri frakt, kan du välja alternativet "Postleverans Gratis" i stället. Försändelsen går då i första hand med CityMail, men med PostNord till de postnummer där CityMail inte har utdelning.


Utdelning av varubrev

PostNord delar ut i din brevlåda. Om paketet inte går ner i brevlådan ringer brevbäraren på dörren.
Om ingen är hemma lämnas paketet utanför din dörr, så kallad LAD = Leave at Door. När försändelsen hängs utanpå brevlådan eller lämnas utanför din dörr får du avisering via SMS, mejl, eller i PostNords app. PostNord kan även komma att ta ett foto för kvalitetssäkring.


Skrymmande paket

Om ett paket som är färdigt att skickas visar sig vara för skrymmande för att levereras i brevlåda eller som LAD, byter vårt lager transportör till Schenker utlämningsställe/ombud redan inför utskick. I dessa fall väljs per automatik det utlämningsställe som ligger närmast dig baserat på postnummer i Schenkers eget system. Detta går inte att påverka. 


I vissa enstaka fall går varubrev till PostNord serviceställe i stället för att lämnas utanför dörr.
Det kan röra sig om oförutsedda händelser som till exempel väderleksförhållanden eller något annat som gör att din adress inte går att nå.
PostNord lämnar då paketet till utlämningsställe för att du ändå ska ha chans att få det så snart som möjligt. När försändelsen finns hos utlämningsstället, får du ett SMS eller mejl med information om var du hämtar den. Försändelsen ligger kvar i 6 dagar, och går i retur till oss dag 7.

Allt om PostNord, vilka utlämningsställen de har samt hur lång leveranstiden är till andra länder finner du på deras hemsida.

Tillbaka till Bokus