PostNord skickar en stor del av våra varubrev.

Genom att välja "Postleverans" kan du välja att få ditt paket levererat med PostNord varubrev 1-klass hem till din brevlåda för 29 kr, på 1 - 2 vardagar.

Genom det billigare men långsammare alternativet "Postleverans" för 29 kr och 2-4 dagars leverans, får du i första hand utdelning av CityMail men av PostNord till de postnummer där CityMail inte har utdelning.

Om du väljer att handla för över 199 kr kan du välja alternativet "Postleverans Gratis" i kassan. Försändelsen går då i första hand med CityMail, men med PostNord till de postnummer där CityMail inte har utdelning.

Små paket med PostNord delas ut  i din brevlåda.

Större paket som inte går ner i brevlådan hängs i en påse utanpå brevlådan eller lämnas utanför din dörr, så kallad LAD (Leave at Door). När försändelsen hängs utanpå brevlådan eller lämnas vid dörr får du en avisering via SMS, mejl, i PostNords app, eller brev. Avisering sker enligt de uppgifter du själv har lämnat vid beställningen.
Vid leverans vid dörr och i påsen utanpå postlådan, kan PostNord komma att ta ett foto för kvalitetssäkring.

Skrymmande paket
Om ett paket som är  färdigt att skickas visar sig vara för skrymmande för att levereras i brevlåda eller som LAD, byter vårt lager transportör till Schenker utlämningsställe/ombud inför utskick. I dessa fall väljs per automatik det utlämningsställe som ligger närmast dig baserat på postnummer i Schenkers eget system. Detta går inte att påverka.

I vissa enstaka fall går större paket till PostNord utlämningsställe i stället för att lämnas utanför dörr.
Det kan röra sig om oförutsedda händelser som till exempel väderleksförhållanden eller något annat som gör att din adress inte går att nå.
Paketet lämnas då till utlämningsställe för att du ändå ska ha chans att få ditt paket så snart som möjligt. När försändelsen finns hos utlämningsstället, får du ett SMS eller mejl med information om var du hämtar den. Försändelsen ligger kvar i 7 dagar.

Allt om PostNord, vilka utlämningsställen de har samt hur lång leveranstiden är till andra länder finner du på deras hemsida.