Digitala böcker för enstaka köp finns som både e-bok och ljudbok. En e-bok är en bok där den tryckta bokens hela innehåll är överfört till en textfil och som du läser på skärm i olika typer av enheter. En ljudbok är en tryckt bok som är inläst och som du lyssnar på i olika typer av enheter.
Läs gärna mer om e-böcker.
Läs gärna mer om ljudböcker.
Ett alternativ till enstaka köp av digitala böcker är vår abonnemangstjänst Bokus Play.

För att köpa en digital nedladdningsbar e- eller ljudbok:

1. Gå in på Bokus och leta upp boken du vill köpa.
  2. Klicka på "Ladda ned"-knappen på boksidan, eller i söklistan.
  3. Logga in på ditt konto eller skapa konto.
  4. Betalning sker via Klarna. Välj något av de betalningsalternativ som Klarna erbjuder dig. Läs mer om betalningssätt hos Klarna eller kontakta deras kundservice om du har frågor.
  5. Klicka på "Bekräfta köp". Du får då en bekräftelse på att köpet har gått igenom direkt på skärmen.
  6. Du får även en bekräftelse på ditt köp till din angivna e-postadress. Spara den eftersom den innehåller nödvändiga uppgifter om ditt köp, samt en länk som möjliggör nedladdning på nytt.
  7. Kvitto på själva betalningen hittar du i din Klarna-app eller på "Mina sidor" hos Klarna.
  8. Observera att du endast kan köpa en digital bok åt gången, då det du gör är att betala för en specifik fil som laddas ned. Digitala böcker går alltså inte att lägga i en varukorg för samlad betalning.

Efter köpet:

• Ladda ner en kompatibel e-boksläsare eller ljudboksläsare/app via App Store (för iPhone och iPad) eller Google Play Butik (för Android).
  • Observera att DRM-skyddade böcker endast har tre nedladdningar och att nedladdningen måste ske inom 24 månader då länken därefter förfaller.
  • Det finns även titlar i andra format där nedladdning måste genomföras inom 24 månader då länken därefter förfaller. Detta framgår av informationen på bokens sida på Bokus.

Utlandskund:

Normalt sett kan även du boende utomlands handla nedladdningsbara böcker, men för närvarande har vi en teknisk begränsning som gör att man endast kan handla om man har en svensk adress. Vi arbetar på en lösning och hoppas kunna erbjuda dig som bor utomlands vårt nedladdningsbara sortiment framöver.