På Bokus.com kan du köpa nedladdningsbara digitala e- och ljudböcker.


Gör så här för att köpa digital bok:

  1. Gå in på Bokus och leta upp boken du vill köpa.

  2. Klicka på "Ladda ned"-knappen på boksidan, eller i söklistan.

  3. Logga in på ditt Bokus konto eller skapa ett konto.

  4. Betalning sker via Klarna. Välj något av de betalningsalternativ som Klarna erbjuder dig. Läs mer om betalningssätt hos Klarna eller kontakta Klarnas kundservice om du har frågor. 

  5. Klicka på "Bekräfta köp". Du får då en bekräftelse på att köpet har gått igenom direkt på skärmen.

  6. Du får även en bekräftelse på ditt köp till din angivna e-postadress. Spara den eftersom den innehåller nödvändiga uppgifter om ditt köp, samt en länk som möjliggör nedladdning på nytt.

  7. Kvitto på själva betalningen hittar du i din Klarna-app eller genom att logga in på "Mina sidor" hos Klarna.

  8. Öppna appen Bokus Reader, logga in med ditt Bokus konto och börja läsa eller lyssnaDRM-skyddad bok

Om boken är DRM-skyddad går den inte att läsa i Bokus Reader. Ladda ned boken till din enhet via digitala bokhyllan på "Mina sidor". Öppna den nedladdade boken i en e-boksläsare som stödjer formatet. Läs mer om E-boksläsare som stödjer DRM-skydd och om Kopiering- och delningsskydd                                                 

Nedladdning kan vara begränsad i tid och antal

Observera att DRM-skyddade böcker endast går att ladda ned maximalt 6 gånger och att nedladdningen måste ske inom 24 månader (2 år). Därefter förfaller länken och det går inte att komma åt boken. 


Det finns även titlar i andra format där nedladdningen måste genomföras inom 24 månader då länken därefter förfaller. Detta framgår av informationen på boksidan på Bokus.


En bok per köp

Observera att du endast kan köpa en digital bok åt gången och att varje köp innebär att du betalar för en specifik fil, som sedan laddas ned. Digitala böcker går alltså inte att lägga i en varukorg för samlad betalning.


Moms

Momsen på digitala böcker är densamma som för fysiska, det vill säga 6 %

Köpa digitala böcker om du bor utomlands
För närvarande har vi en teknisk begränsning som gör att man kan handla endast om man har en svensk adress (anges i kassan). Vi arbetar på en lösning och hoppas kunna erbjuda dig som bor utomlands vårt nedladdningsbara sortiment framöver.Vill du prenumerera på vår abonnemangstjänst av e- och ljudböcker gör du det via Bokus Play. Läs mer om Bokus Play.Tillbaka till Bokus