E-bok

E-böcker kan finnas i olika format och Bokus säljer boken i det format som är valt av förlaget

EPUB är det vanligaste formatet för en e-bok. Det är ett så kallat flödande format, vilket innebär att texten hela tiden anpassar sig efter skärmstorlek och vilken textstorlek och typsnitt du använder på din enhet. Detta gör att böcker i EPUB är mycket väl anpassade för att läsa på mobila enheter, till exempel läsplatta eller mobiltelefon.

PDF är ett standardformat för digitala dokument men förekommer även för e-böcker. PDF är ett statiskt format, vilket innebär att sidan ser likadan ut oavsett skärmstorlek, enhet eller program. Det kan göra boken svårläst på mindre skärmar och passar bäst när du har tänkt att läsa boken på en dator.

Nedladdningsbar ljudbok

MP3 är det vanligaste formaten för ljudböcker och även det format som finns hos Bokus. MP3 fungerar på de flesta enheter.

Nedladdning av en ljudbok kan variera i tid och sätt, ibland laddas hela filen ned på en gång och ibland sker det genom flera 5-minutersspår.

Läs även artikel om kopiering- och delningsskydd!