Första gången du vill läsa en bok i Adobe Digital Edition behöver du ladda ner programmet, skapa ett Adobe-ID samt koppla ihop din enhet med ditt Adobe konto. Se steg 1-3 nedan.

Har du laddat ner och auktoriserat appen, gå till steg 4.

1. Ladda ned Adobe Digital Edition

Du laddar ned ADE via Adobes hemsida: Ladda ner ADE

2. Skapa ett Adobe-ID

Läs om hur du skapar ett Adobe-ID på Adobes hemsida: Skapa eller uppdatera ett Adobe-konto

3. Koppla din enhet till ditt Adobe-ID

Gör så här för att koppla din mobil till ditt Adobe-konto

1. Öppna "Adobe Digital Editions” och klicka på menyraden (fyrkantig ikon med tre streck)

2. Tryck på Settings och sedan Authorize

3. Ange ditt Adobe-ID och lösenord och logga in

Gör så här för att koppla din dator till ditt Adobe-konto

1. Öppna "Adobe Digital Editions” och klicka på Help i menyraden (se till att du befinner dig i biblioteksvyn)

2. Klicka på Authorize computer och ange ditt Adobe-ID (mejladress + lösenord) eller skapa ett nytt Adobe-ID genom att klicka på länken Create an Adobe-ID i samma fönster

4. Öppna och läs boken

1. Du kan ladda ner boken via Digitala bokhyllan på Mina Sidor på Bokus.com eller kvittot du fått via e-post.

2. Klicka på boken och välj ladda ner.

3. Välj vilket program du vill läsa boken i.